Fysiotherapeut Rosa Haverkort

Sinds begin 2013 ben ik bij fysiosportief werkzaam als fysiotherapeute. Naast mijn werk als fysiotherapeut in de praktijk ben ik ook personal trainer en heb ik mijn eigen revalidatie loopgroep.

Mijn specialisme is het maken van loopanalyses en door het veranderen of verbeteren van de looptechniek hardloopblessures op te lossen en te voorkomen. Ik zie zowel ervaren als beginnende lopers met klachten. In mijn revalidatie hardloopgroep begeleid ik hardlopers weer terug naar het hardlopen na bijvoorbeeld een periode van blessures en is er veel aandacht voor techniek, romp stabiliteit en ontspanning.

Naast hardloop-specifieke klachten zie ik ook veel nekklachten, schouderklachten en rugklachten en ben ik teamlid van ons rugteam. Verder zie ik ook andere orthopedische en neurologische problematiek.

De personal training geef ik ook bij ons in de praktijk. Dit doe ik ongeveer 1/3 deel van mijn agenda. Ik train mensen vanwege fysieke klachten, als een soort verlengstuk van de fysiotherapie, maar ik train mensen ook om algeheel fitter te worden.

In januari 2018 start ik met de opleiding orthomoleculaire voedingsleer. Ook in voeding heb ik veel interesse zowel voor mijzelf als in mijn werk. Het toepassen van kennis over voeding wordt nog weinig tot niet gedaan in de fysiotherapie en ik hoop en denk dat hier nog veel winst kan worden behaald.

Zelf doe ik veel aan hardlopen en fitness en speel ik piano, maar vooral de afwisseling in sporten vind ik leuk. Hiernaast hou ik ook van gezelligheid zowel privé als tijdens mijn werk. We hebben een ontzettend leuk en goed team met ieder zijn/haar eigen specialiteit zowel op het werkvlak als persoonlijk.

Rosa Haverkort fysiotherapeut bij fysiosportief Groningen

Rosa Haverkort helpt jou met