Kijk hier > de video van de revalidatie van Tom van der Kooij bij sportfysiotherapeut Leon Meijer >.

Steffan Meijer Daar lig je dan, thuis in de bank na een voetbalwedstrijd waarbij het helemaal fout ging. De knie klapt weg en je komt in aanmerking voor een voorste kruisband reconstructie. De weg terug is lang zowel mentaal als fysiek maar eenmaal afgelegd is de voldoening hetgeen wat overheerst. De weg die ik gekozen heb duurde zes en een halve maand waarbij ik intensief werd begeleid door sportfysiotherapeut Leon Meijer van fysiosportief Groningen. Naast fysiotherapeutische behandelingen werd er voor mij een persoonlijk programma opgesteld met revalidatie oefeningen. Het gehele traject heb ik als zeer prettig ervaren wat is te danken aan een goede persoonlijke begeleiding, een grote diversiteit aan oefeningen, sporten in groepsverband met een mooie accommodatie (Train More) en goede faciliteiten. In het bijzonder wil ik mijn fysiotherapeut Leon Meijer bedanken voor de afgelopen maanden. Zijn passie en enthousiasme voor wat hij doet is een groot compliment waard en met een stuk humor erbij zijn de maanden niet alleen dragelijk geweest maar zijn ze ook voorbij gevlogen. Twee dagen na mijn laatste dag bij fysiosportief heb ik mee gedaan met de groene 4 mijl van Groningen, een looptocht door centimeters blubber en ik kan je vertellen, dit was een strijd! Hiermee heb ik het revalidatie proces voor mezelf kunnen afsluiten met een fantastisch gevoel dat alles weer mogelijk is.

Ik ben Rick Jendrusch ben een 21 jaar jonge professionele Freestyle windsurfer. 3 Oktober 2016 is tijdens een Worldcup wedstrijd mijn schouder uit de kom gegaan. Als sporter vond ik het essensieel dat ik snel goede begeleiding kreeg. Ik heb contact gehad met een team genoot  Youri Zoon die al eerder een keer zijn schouder uit de kom heeft gehad. Hij vertelde mij dat ik gelijk moest handelen en contact op moest nemen met Leon Meijer een Fysio uit Groningen die zelf ook een watersport fan is en vaak op het water staat. Voor mij voelde dit heel goed en vertrouwd, zeker omdat ik van verschillende kanten hoorde dat ik bij hem moest zijn. Na de uitslag van de MRI scan ben ik gelijk naar Groningen gegaan wat vanuit Zeeland een hele reis is. Voor mij is dit het waard omdat ik als topsporter de beste begeleiding wilde, na anderhalf uur trainen bij Leon ging ik met meer vertrouwen, een trainings plan voor 6 weken en veel tips en tricks weg om aan mijn revalidatie te beginnen. Als watersporter voelde ik me veilig hij wist precies wat ik dacht en wat ik wilde en weer moet kunnen. Het programma slaat goed aan en ik voel elke training verbetering en meer kracht terug komen in mijn schouder. Hij gaf advies om weer rustig aan het water op te gaan maar niet te veel pushen omdat het dan gevaarlijk wordt. Natuurlijk was ik blij dat ik het water weer op kon maar ik vindt het wel lastig om me in te houden maar dat hoort er bij!

Mijn route van knieblessure naar volledig herstel  Zondag 5 juni 2016 tijdens het volleybaltoernooi DKV kwam ik na een aanval verkeerd terecht, ik voelde direct dat er iets mis was met mijn knie. Waarschijnlijk in- of afgescheurde kniebanden was de boodschap in het Martini Ziekenhuis. Na een aantal weken bleef ik veel last houden en werd er besloten een MRI te maken. 7 juli 2016 kreeg ik de uitslag van mijn MRI: mijn voorste en achterste kruisband waren afgescheurd en er zat een scheur in mijn meniscus. Een enorme dreun, maar ik had maar één doel, alles weer kunnen doen wat ik voor de blessure ook kon. Via via kwam ik in contact met Nico Hoekstra  van fysiosportief >. Omdat hij zelf ook volleybalt en al meerdere volleyballers met soortgelijke blessures weer op de been heeft geholpen. Vrij snel na de uitslag van de MRI stond op 20 juli 2016 een kijkoperatie gepland. Onder begeleiding van Nico ben ik direct begonnen met het fysiotherapie voor mijn knie > door opbouwen van spierkracht rondom de knie, om zo sterker de operatie in te gaan. De orthopeed maakte direct duidelijk dat de kijkoperatie alleen uitgevoerd werd om restanten kruisband te verwijderen en de meniscus bij te werken, maar dat een kruisband reconstructie uiteindelijk wel nodig was om alles weer te kunnen doen met mijn knie zoals het was voor de blessure. Na de kijkoperatie ben ik bij fysiosportief onder begeleiding van Nico twee keer per week hard gaan trainen om zo sterk mogelijk de operatie waarbij een kruisband reconstructie werd uitgevoerd in te gaan. Al snel merkte ik dat mijn benen en specifiek de hamstrings die ze gingen gebruiken voor de reconstructie steeds sterker werden. Uiteindelijk ben ik 16 januari 2017 geopereerd. Na deze kruisband reconstructie heb ik bijna een jaar lang twee keer per week onder begeleiding van Nico getraind om mijn benen weer net zo sterk te krijgen als voor de blessure. De oefeningen tijdens mijn knierevalidatie > waren erg gevarieerd en vooral volleybal gerelateerde oefeningen zorgden ervoor dat ik heel hard wilde blijven werken voor mijn doel: alles weer te kunnen doen wat ik voor de blessure kon, dus ook volleyballen! Ik ben nog niet weer aan het volleyballen, maar mijn doel is bijna bereikt. Ik ervaar totaal geen belemmeringen meer door de blessure aan mijn knie in het dagelijks leven. Afgelopen week kreeg ik hiervan de bevestiging tijdens een ultieme test, een week skiën in Oostenrijk >. Dankzij fysiosportief heb ik ontzettend kunnen genieten van deze week en heb ik totaal geen belemmeringen ondervonden tijdens het skiën, zelfs niet tijdens het après-skiën! Bedankt Nico en fysiosportief voor alles!

Hallo! Mijn naam is Gert Haak, ik ben trainer van voetbal team VVG en ik voetbal zelf al mijn hele leven. Hierdoor ben ik in het verleden ook vaak bij de fysiotherapeut geweest. In maart kwam ik verkeerde neer na een sprong, waardoor ik last kreeg van mijn knie. Frederik > heeft me onderzocht op de voetbalclub en zag dat er waarschijnlijk sprake was van meniscusletsel. In overleg met hem ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een MRI. Daar bleekt inderdaad dat ik mijn meniscus had gescheurd. Met Frederik ben ik toen intensief bij fysiosportief in Trainmore > gaan revalideren, wat begon met rustig bewegen en weer goed leren lopen, en daarna doorging met oefeningen waardoor ik mijn spieren sterker kon maken. Ook zijn we heel veel met balansoefeningen en de loopladder bezig geweest. Af en toe kreeg ik wel weer eens een terugslag, maar dit lag meer aan het feit dat ik te snel weer dingen wilde doen en hem daardoor ging overbelasten. Frederik gaf toen goede aanwijzingen over wat ik daaraan moest doen. Nu zijn we een paar maanden verder en kan ik al met een gerust hart weer op het veld staan en een balletje trappen! Ik ben superblij met de manier waarop Frederik mij heeft geholpen, hij was erg duidelijk in zijn uitleg en opbouw en kon mij goed vertellen waarom ik bepaalde dingen wel of juist niet moest doen. Je kunt merken dat hij verstand heeft van revalidatie van sportblessures >, en de oefeningen die speciaal bedoeld waren voor het voetballen vond ik goed bedacht en ook leuk om te doen. Ik beveel hem van harte aan!

Anneke Veel nieuwe dingen geleerd met name een efficiënte looptechniek > en het nut van core stability om goed door te kunnen blijven gaan met hardlopen. Rosa > is ervaringsdeskundige, goede kennis van de te trainen looptechniek, de bijbehorende “startproblemen” en de benodigde oplossingen met oefeningen uit de sportfysiotherapie. Ik heb een nieuwe looptechniek aangeleerd die mij prima bevalt! Han Er werd tijdens de looptraining > goede informatie gegeven; zeer deskundig; vriendelijk en sociaal in de omgang. De aanleiding was om iets aan mijn terugkerende klachten te doen en dat is gelukt. Ik weet nu wel wat ik moet doen indien er weer blessures/pijntjes optreden. Voor mij was dit format precies goed!

In 2014 ben ik bij Henk Jager > terecht gekomen met – toen nog onduidelijke – schouder problemen. De huisarts heeft mij vervolgens doorverwezen naar de praktijk van fysiosportief >. Tot de dag van vandaag word ik daar nog steeds behandeld. De problemen met mijn schouder zijn ergens begin 2014 ontstaat. Dit gebeurde nadat ik met gym op de middelbare school verkeerd ben gevallen. Door het duiken tijdens het proberen op te vangen van een softbal, ben ik verkeerd terecht gekomen op mijn schouder. In eerste instantie leek niet veel mis, maar een paar uur later kreeg ik behoorlijk last van mijn schouder >. Via de huisarts ben ik dezelfde dag nog doorgestuurd naar het UMCG waar foto’s zijn gemaakt. Er bleek wel iets mis te zijn, maar het was niet duidelijk wat precies. Vervolgens heb ik het een aantal maanden laten rusten, maar elke keer kreeg ik last van sub luxaties bij kleine en simpele bewegingen met de schouder. De huisarts heeft mij toen doorverwezen naar fysiosportief. Bij fysiosportief kwam ik terecht bij Henk Jager die mij probeerde te helpen met het stabiliseren van de schouder. Maar uiteindelijk bleek het niet te helpen. Vervolgens heb ik in het UMCG een MRI-onderzoek gedaan met contrastvloeistof in de schouder. Daaruit bleek dat de schouderkapsel uitgerekt was en dat er kraakbeen/bot beschadigd was met als gevolg een instabiele schouder en last van sub luxaties. Vervolgens moest er een operatie komen. Er werd mij geadviseerd door Henk om de operatie te doen, maar zelf zag ik het niet zitten. De fysiobehandelingen zijn daarna gestaakt, omdat dit probleem niet te verhelpen was met simpelweg alleen fysiotherapie >. Als gevolg hiervan kreeg had ik nog steeds last van sub luxaties. In de zomer van 2016 had ik uiteindelijk besloten om de operatie toch te doen, nadat ik bij een hele diepe zucht al last kreeg van een sub luxaties. De huisartsenpost is toen langsgekomen en attendeerde mij erop om alsnog de operatie te doen. Na de operatie waarbij een aantal ankers in de schouders zijn gezet begin oktober, kon ik ervoor kiezen om in het UMCG verder behandeld te worden of bij een andere fysiotherapeut. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om bij fysiosportief verder te gaan, met als hoofdzakelijke reden dat het mij enorm beviel. Na de intake met Henk was het duidelijk waar de focus eerst zal liggen en vervolgens hebben wij het rustig opgebouwd. De fysiotherapie is mij tot nu toe enorm goed bevallen, zowel voor als na de operatie. Met Henk kan je gezellig praten en ondertussen volg je de therapie die bij jou het beste aansluit bij je klachten en situatie op dat moment. Aanpassingen indien dit nodig is en extra aandacht voor bepaalde klachten als je dit aangeeft. Een concreet voorbeeld hiervan is dat ik af en toe een soort uitstraling in mijn hand heb. Hier wordt actief een oplossing voor gezocht en de klachten werden direct serieus genomen. Henk heeft geprobeerd zelf een oplossing te vinden en ondertussen werd ik door verwezen binnen fysiosportief naar Stefanie > voor de uitstralende klachten. Er wordt telkens goed besproken met de behandelaren over de problemen en oplossingen en die worden direct teruggekoppeld. Dit zijn een aantal punten die ervoor hebben gezorgd dat mijn ervaring met de behandeling bij fysiosportief positief zijn en dat ik met plezier naar de fysio ga. Dit maakt het werken aan je herstel een stuk fijner, want inmiddels gaat het steeds beter met mijn schouder.

De ervaringen bij fysiosportief > van topskiester Claire Tan tijdens haar sportrevalidatie voor haar knie blessure > bij sportfysiotherapeut Leon Meijer >  zijn te zien in deze video. Bekijk video >

Hoi! Even voorstellen, mijn naam is Ivana Tiessens, sinds een aantal jaar lid van wielervereniging de Kannibaal >. Samen met de andere dames doe ik mee aan de clubcompetitie, nationale koersen en zelfs wel eens een internationale meerdaagse. Om de prestaties van het seizoen 2017 te bevorderen wilden we graag een nog betere basis hebben, daarom hebben we besloten om deze winter aan fietsspecifieke krachttraining  bij fysiosportiefcycling > te doen. Onder begeleiding van Kevin Spithorst > zijn we bezig met fietsspecifieke krachtoefeningen voor voornamelijk benen, billen en core. Het zijn leuke afwisselende trainingen die om de 8 weken wisselen naar een hoger niveau. Tot nu toe zit er een mooie opbouw in de oefeningen, van techniek naar snelheid. Samen met de andere dames merk ik de effecten van de krachttraining in mijn fietsspecifieke trainingen. Ik merk dat mijn core sterker aan het worden is, waardoor ik stabieler op de fiets zit, maar ook dat alle kracht naar mijn benen gaat. Sinds ik dit nu al merk heb ik zin om uit te vinden hoeveel effect de trainingen zullen hebben op mijn wedstrijdprestaties. Het leukste van de training is het zien van de motivatie van de andere dames, er wordt serieus getraind, maar ook serieus lol gemaakt. Een betere basis als team is er denk ik niet voor seizoen 2017, dus laat maar komen!

Toen ik afgelopen zomervakantie een ruggenwerveltje gebroken bleek te hebben zijn ze daar bij Fysiosportief met grote zorg mee om gegaan. Eerst ben ik een paar keer behandeld door Heleen, die mij precies op de goede plekken wist los te maken. Omdat ik graag weer wilde hockeyen en sporten heeft daarna Roos van der Deen mij intensief behandeld door middel van allerlei bekken/rug oefeningen en losmakende massages. Ik heb echt het gevoel gehad dat in goede handen was en mijn rug is dan ook snel hersteld. Kortom, ik ben zeer tevreden over de behandelingen.

Voor een topsporter is acute & na zorg een van de belangrijkste sleutels naar succes. In februari kwam ik terecht bij fysiosportief voor aanhoudende klachten in mijn achillespees. Ik kon direct terecht bij Dannie > voor een echo. Daarna werd ik verder behandeld door Manon >. Verschillende mogelijke oorzaken leden tot onzekere periodes met de vraag of ik het seizoen wel kon halen. Manon is begonnen met het mobiliseren en manipuleren van mijn rug >. Dat leek direct te werken. Geheel pijnvrij was ik niet maar na een aantal vervolg afspraken leek het daadwerkelijk te werken! Daarna heeft Manon mij doorgestuurd naar Roos > voor een fitnessprogramma om mijn buikspieren aan te sterken wat weer voor een ontlasting zorgt in mijn onderrug. Een snelle en juiste diagnose die mij binnen notime weer volledig op de been geholpen heeft! Een aantal maanden later ben ik tijdens een training gevallen. behoorlijk harde klap op mijn rug. Op Dinsdag viel ik, Donderdag kon ik terecht bij Heleen >. Zaterdag won ik mijn aller eerste UCI wedstrijd! Kan dus wel stellen dat er zeer vakkundige bekwame fysio & manueel therapeuten werken bij fysiosportief !! Een verhaal zegt altijd minder over de dankbaarheid. Toch wil ik benadrukken dat ik onwijs blij ben met de zorg en na zorg bij fysiosportief!

De ervaringen bij fysiosportief van Marloes Oldeburg tijdens haar revalidatie bij manueel therapeut Manon Huiskes en fysiotherapeut Rosa Haverkort zijn te zien in deze video #fysiosportiefhelptmijmet | Marloes Oldenburg  

Sporten is gezond en ontzettend leuk om te doen, mits je geen last hebt van blessures. Het is daarom van belang om voor je begint je goed voor te laten lichten over het materiaal dat je aanschaft. Dit geldt niet alleen voor het wielrennen, maar voor alle sporten. Bij mij ontstond er na driekwart jaar wielrennen een blessure in mijn schouders. Bij korte ritten merkte ik er niet zo veel van. Maar als ik twee uur of langer op de fiets zat kreeg ik het gevoel alsof mijn schouders en nek op slot zaten. Daarnaast kon ik op mijn werk niet goed meer functioneren. Ik werk in de horeca en dan is pijn in je schouders niet fijn als je met borden en dienbladen moet sjouwen. Het leek me goed om hier maar eens naar te laten kijken. Daarom ben ik begin april naar fysiosportief in Groningen geweest. Kevin Spithorst is gespecialiseerd in de behandeling van wielrenners en wist mijn klachten te verhelpen door mijn zadel een stukje naar achteren te zetten. Een kleine aanpassing met grote gevolgen. Na de eerste rit merkte ik al dat het niet meer voelde alsof alles op slot zat. Na twee weken kon ik weer normaal werken. We zijn nu een maand verder en ik kan weer pijnvrij werken en fietsen.

Door klachten in mijn onderrug, met uitstraling naar mijn been, ben ik bij Roos van der Deen terechtgekomen. Ik voelde me bij haar goed begrepen en gehoord. Ze heeft me behandeld door middel van massage en het doen van oefeningen. Toen ik de oefeningen onder de knie had zijn we in de zaal gaan trainen op kracht en stabiliteit van mijn lijf. Nu train ik zelf bij fysiosportief. Door deze opbouw en de adviezen van Roos ben ik nu fitter en heb ik bijna geen rugklachten meer! Ik ben zeer tevreden over mijn contact met Roos en de adviezen die ze geeft. Je merkt dat ze haar vak met veel plezier uitoefent!

In september 2016 ben ik begonnen met een fulltime stage waarbij ik ineens 8 uur per dag moest werken achter een computer aan een bureau. Dit was ik absoluut niet gewend en hierdoor kreeg ik last van nekklachten in combinatie met hoofdpijnklachten. Door deze hoofdpijn en pijn in mijn nek heb ik een afspraak gemaakt met Roos van der Deen bij Fysiosportief. Door de gerichte behandeling van Roos was ik binnen een paar weken van mijn klachten af. Door op bepaalde plekken in mijn nek te drukken kon Roos de pijn opwekken waar ik overdag zoveel last van had en kon zij deze erg goed behandelen. Voor en tijdens de behandeling werd steeds duidelijk uitgelegd wat me te wachten stond. Op deze manier werd ik op de hoogte gehouden van de stappen tijdens de behandeling en wist ik ook wat Roos precies aan het doen was. Naast de behandeling kreeg ik van Roos ook passende oefeningen voor thuis om de spieren sterker te maken. Deze heeft ze duidelijk uitgelegd en voorgedaan zodat ik deze thuis zelfstandig correct kon uitvoeren. Ik ben erg positief over mijn behandeling bij Fysiosportief en over Roos. Een professionele aanpak binnen een prettige informele sfeer, super!

Begin dit jaar ben kreeg ik, vanwege het squashen, veel last van mijn onderrug. Op aanraden van mijn vrienden kwam ik bij fysiosportief terecht. Bij het bellen kreeg ik Roos van der Deen aan de lijn en maakte met haar een afspraak.  Vanaf het begin af aan heb ik de samenwerking als erg prettig ervaren. Roos is een enthousiaste en fanatieke dame die erg doelgericht te werk gaat. Het gehele fysioproces bestond voor mij uit verschillende fases. Allereerst werd bij het intake gesprek het probleem geformuleerd door mijn rug te bewegen en hiernaar te kijken. Vervolgens werden de vastzittende spieren in mijn onderrug los gemasseerd. De laatste fase was gericht op het versterken van de kleine rugspieren zodat het probleem niet nogmaals op zou treden. Hetgeen dat er voor zorgde dat ik het gehele proces als prettig heb ervaren is dat het onderscheid tussen de fases en het doel hiervan altijd duidelijk was. Verder is Roos gemotiveerd en ambitieus, dit is iets wat mij altijd aanspreekt.

De ervaringen van Harry Rundberg tijdens zijn revalidatie bij fysiotherapeut Olga Kolkman zijn te zien in deze video #fysiosportiefhelptmijmet | Harry Rundberg

De ervaringen van Kevin Roossien tijdens zijn revalidatie bij sportfysiotherapeut Leon Meijer en fysiotherapeut Sam Feringa zijn te zien in deze video #fysiosportiefhelptmijmet | Kevin Roossien

In oktober is mijn knieschijf uit de kom gegaan tijdens een voetbalwedstrijd. De specialist in het ziekenhuis heeft mij toen doorverwezen naar Leon Meijer van fysiosportief Groningen. Sinds de eerste ontmoeting klikte het gelijk. Leon houdt erg van aanpakken en ik wilde snel weer het veld op gaan. Op deze manier heb ik gedurende 3-4 maanden met veel plezier getraind bij fysiosportief. De trainingen waren in 3 woorden intensief, slopend en gezellig. De combinatie van deze 3 maakte dat ik altijd met veel plezier naar de fysio ging. Inmiddels heb ik afgelopen zondag  weer voor het eerst op het veld gestaan. Leon en team fysiosportief, bedankt voor de snelle en gezellige revalidatie! Van mijn training is ook een video gemaakt. #fysiosportiefhelptmijmet | Melvin Lamens 

Na een operatie aan een voetbalenkel ben ik terecht gekomen bij fysiosportief. Zelf woon ik in Den Haag en speel ik landelijk bij ADO Vrouwen. Ik wilde mij laten opereren in de zomerstop zodat ik bij mij ouders in de buurt was en deze wonen in Groningen dus daar wilde ik ook graag revalideren. ADO ging voor mij op zoek naar een geschikte plek om te revalideren, na wat bellen en checken kwamen ze uit bij fysiosportief, en wel bij sportfysiotherapeut Leon Meijer. Hij gaf mij de mogelijkheid mijn revalidatie te kunnen combineren met dierbare tijd met mijn familie. Hij heeft mij een aantal weken intensief begeleidt om weer fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Ik merkte meteen dat Leon een doorpakker was en mij lekker aan werk wilde gaan zetten. Dat voelde meteen goed! Ik ben afgebeuld tijdens de twee weken, met als resultaat dat de fysio’s van ADO den Haag en ik ons alleen nog op conditie hoefden te gaan richten om dan fit weer aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen! Niemand bij ADO had verwacht dat ik al weer zo ver zou zijn. Na een paar weken bij Leon ben ik weer teruggaan naar de fysio van ADO. De communicatie liep hierbij erg goed, Leon hield de staff op de hoogte, deelde soms iets wat te lelijke foto's van tijdens de trainingen, maar tevreden waren wij allemaal. Ik was weer op weg naar ‘fit zijn’! Leon is een gedreven en gepassioneerde fysio, die van aanpakken weet!  Hij kan samen met jou je doel doen bereiken en staat altijd voor je klaar als jij hem nodig hebt. Dit is een zeer prettige gedachte! Ik weet vanaf nu dat als ik weer een blessure heb ik ook in Groningen een goede fysiotherapeut heb! Leon levert een goede en ook nog eens leuke revalidatietraining en zal alles uit de kast halen om mij weer topfit op het veld te krijgen. Super bedankt Leon!

In Mei vorig jaar ben heb ik tijdens het kitesurfen een flinke klap gemaakt met als gevolg een gescheurde voorste knieband. Hierna ben ik bij verschillende ziekenhuizen, doktoren en fysiotherapeuten geweest, echter kwam ik niet veel verder met mijn herstelproces. Een vriend van mij, een professionele kitesurfer, verwees mij vervolgens door naar Leon Meijer van Kitemedical en fysiosportief in Groningen. Na een bezoek bij hem, kwamen we tot de conclusie dat als ik verder wilde met kiten, dat ik een knieband reconstructie moest ondergaan. Vervolgens wezen zij mij door naar de kliniek Via Sana in Mill. Hier ben ik geopereerd en verder zeer goed geholpen. Momenteel zit ik nog volop in het herstelproces, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik met de juiste begeleiding, van Leon Meijer, eind van deze zomer weer op het water sta. 

Na een knieoperatie ben ik mijn revalidatie fysiotherapie onder begeleiding van Leon en Sam gestart. Wedstrijdfit worden was het doel. Dit doel is in een plan voor mij uitgewerkt. Beide heren zijn ontzettend professioneel, persoonlijk en betrokken. Vooral die persoonlijke betrokkenheid vond ik belangrijk. Kijkend naar wat jij aan kan, maar je ook stimuleren om die grens over te gaan. Gaat het te snel? Dan anticiperen ze direct op een ander plan. Kortom, de sporter en de revalidatie staat centraal, hard werken en af en toe ruimte voor wat humor. Die humor en begeleiding is belangrijk, want revalideren is maar een eenzaam proces. Onder professionele begeleiding snel en doelgericht fit worden? Ga vooral dat intake gesprek eens aan.

Mijn hele leven ben ik al actief binnen het volleybalveld. Helaas heb ik ook mijn hele volleybal carrière last van vele blessures, met als ‘hoogtepunt’ een afgescheurde voorste- en achterste kruisband. Doordat ik in hetzelfde dorp ben opgegroeid als Nico Hoekstra, en bij dezelfde club begonnen ben als Nico, was mijn keuze snel gemaakt waar ik ging revalideren; bij Nico. Voor een kruisbandreconstructie en revalidatie staat 6 tot 9 maanden voordat je überhaupt weer een beetje kan bewegen. Ik ben, gedreven door mijn liefde voor de sport, met Nico fanatiek wezen trainen/revalideren, en zodoende stond ik na 6 maand weer in het volleybalveld mee te draaien. Nico en ik hebben het hedendaags nog vaak over die tijd en ik kijk er, hoe rot het ook was, met een goed gevoel op terug. Tegenwoordig kent Nico mijn hele lichaam ongeveer omdat ik met allerlei kleine pijntjes (schouder opgerekt) tot aan grote blessures (enkelbanden ingescheurd) langskom bij fysiosportief. Ik ben Nico erg dankbaar voor zijn positieve inzet, sportgerichte mindset en zijn fijne persoonlijkheid. Ik raad altijd iedere sporter aan om bij Nico langs te omdat het mij iedere keer goed bevalt en bovendien is het onder een genot van een bakje koffie erg gezellig.

Ik ben Michael Duut ben 26 jaar en professioneel kickboxer. Met deze sport heb ik de juiste individuele begeleidingen nodig qua training maar zeer zeker ook als het gaat om fysiotherapie. Jaren geleden ben ik in contact gekomen met sportfysiotherapeut Leon Meijer. Leon heeft zelf ook veel ervaringen in topsport (Judo en Kitesurfen). Door deze ervaringen kan hij zich goed inleven in mijn sport en begrijpt hij blessureleed als geen ander. Ik ga bijna al mijn hele carrière naar Leon als ik een blessure oploop en tot nu toe heeft hij me altijd weer opgelapt. Ik ben hem en fysiosportief zeer dankbaar voor het goede werk dat ze steeds leveren. Ga zo door!

8 jaar geleden naar een week hartbewaking terecht gekomen bij fysiosportief voor de revalidatie en aangezien het mij heel goed beviel qua begeleiding en sfeer ben ik blijven hangen. Blijven hangen klinkt een beetje onaardig maar ik heb het ook echt nodig. Door het bourgondische leven heb ik overgewicht gekregen, mijn eetpatroon heb ik niet veranderd maar mijn sportpatroon is nu strak drie keer per week. Ik vind het sporten nog steeds hartstikke leuk, zij houden me nog steeds een beetje in de gaten en als ik vragen heb dan is er altijd direct iemand klaar om een antwoord te geven.

Ik heb 2 keer mijn rechter kruisband gescheurd. 1e keer bij voetbal en 2e keer door een infectie bij de operatie. Bij de eerste keer kwam ik bij Leon voor revalidatie en dat beviel me meteen goed. Ik ben zelf een persoon die graag uitgedaagd wordt en ik wou zelf hard trainen om weer goed te kunnen sporten. Hierin heeft Leon mij erg goed begeleid, en hebben we samen aan een weg van herstel gewerkt en behaald. Ik was erg tevreden met Leon als fysiotherapeut!!

Een aantal maanden geleden ben ik tijdens een schaatstraining hard op het ijs gevallen. Aanvankelijk had ik vrij weinig last van mijn nek en schouders, maar al snel bleek dat de val mijn lichaam geen goed had gedaan. Vanwege eerdere onprettige ervaringen wilde ik in eerste instantie niet naar een manuele therapeut toe. Na contact te hebben opgenomen met fysiosportief werd desalniettemin de manuele therapeute Stefanie Oldhoff, aanbevolen. Het duurde eventjes, maar uiteindelijk heb ik mij laten overhalen om toch weer manuele therapie te ondergaan en ik ben erg positief over het resultaat. Stefanie stelde mij direct op mijn gemak en vertelde duidelijk wat ze ging doen en wat het (beoogde) effect zou zijn. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en ik ben zeer tevreden over Stefanie. Het voelt alsof ik mijn nek en schouders weer veel vrijer kan bewegen en de vervelende hoofdpijnklachten die ik had als gevolg van de val, zijn grotendeels verdwenen. Ik vertrouw erop dat de klachten uiteindelijk nagenoeg zullen verdwijnen. Los van het voorgaande vind ik het prettig dat de praktijk niet alleen tijdens kantooruren geopend is en dat ik bijvoorbeeld op dinsdagavond behandeld kan worden.

Vanwege lage rugklachten werd ik door mijn huisarts doorverwezen naar fysiosportief. Eerst werd ik behandeld en vervolgens heb ik besloten om er verder te blijven sporten. Nu heb ik een leuke trainingsprogramma dat mij fit en sterk houdt. Daarnaast ben ik ook nog een paar kilo’s afgevallen wat natuurlijk ook niet zo erg is. Ik vindt het heel erg plezierig om in een omgeving te sporten waar deskundigen aanwezig die mij corrigeren als het nodig is.

Ik doe mijn kruisband revalidatie bij fysiotherapeut Leon Meijer. Hij is werkzaam bij fysiosportief. Ik ben zeer tevreden over hem omdat hij me elke keer weer uitdaagd en me een stapje verder helpt.

Ik kwam hier 7 jaar geleden voor looptraining voor de 4 – mijl, nu is mijn doel gezond en fit blijven. Vooral op mijn leeftijd wordt het heel belangrijk om fit en mobiel te blijven. Door mijn programma bereik ik dit en vindt het nog steeds heel leuk om regelmatig te komen.

A lot of persons have tried to help me now, but nothing really helped until I metLeon from kitemedical. He is not only a fanatic kitesurfer himself, but he really understands what this sports does to your body! We just started training but I feel a big difference already, what motivates me to keep going on! Also Leon is just a really nice guy, I cant wait to go training again with him! The moral support is just great!

Ik ben 23 jaar en als sporter vooral actief in de waterpolo. Ik had inmiddels al ruim een jaar last van mijn schouder. Het was niet erg pijnlijk maar wel vervelend tijdens het waterpolo. Schieten lukte minder goed als voorheen en na lang zwemmen kreeg ik last van mijn schouder. Op aanraden van mijn vriendin die destijds ook met een soortgelijk probleem met haar schouder (door het volleybal) goed was geholpen bij fysiosportief ben ik bij jullie gekomen. Er werd snel geconstateerd wat het probleem was, en de behandeling bestond voornamelijk uit het ‘oprekken’ van mijn schouder. Daarnaast kreeg ik oefeningen mee om thuis te doen.  Het resultaat is dat ik nu vrijwel geen last meer heb van mijn schouder. Soms komt het een beetje terug maar dan kan ik het goed verhelpen door het uitvoeren van de oefeningen die ik van jullie meegekregen heb. Het is mij zeer goed bevallen. Het personeel is deskundig en erg aardig. Hierdoor ben ik snel en goed geholpen en waren de bezoeken prettig. En het belangrijkste: ik kan weer sporten zonder last van mijn schouder!heb de elf steden tocht geschaatst. Hier bij fysiosportief vindt ik nu een goede balans om te sporten en gezond te blijven, de spieren soepel te houden en de conditie op pijl te houden om recreatief te blijven sporten. Ik vindt het hier goed georganiseerd, er is een jong en enthousiast team dat heel betrokken is.

Ik werd ooit door mijn man mee geslepen naar fysiosportief, als je boven de 50 bent is het toch meer en meer belangrijk om te blijven bewegen en om goed te bewegen. Ik vindt het leuk dat het hier niet zo groot is als bij de een of andere fitness keten maar soms vindt het een beetje druk worden als hier mensen voor zichzelf sporten en daarnaast nog een revalidatie groep aan het trainen is. Goed om te horen dat er straks meer ruimte beschikbaar is. Door mijn programma te volgen blijf ik fysiek stabiel wat ontzettend belangrijk voor mij is.

Ik heb tweemaal mijn voorste kruisband revalidatie bij Leon Meijer gedaan. De eerste keer na een reconstructie. Voor de eerste spannend periode, waar je knie je zwakke plek is, heeft hij veel aandacht. Hij wekt vertrouwen en maakt de juiste inschatting van jouw kunnen als patiënt (door ook op de rem te trappen waar nodig), waardoor die onzekerheid snel verdwijnt.
Toen ik 2 jaar later ook bij de andere knie mijn kruisband afscheurde was de keuze om terug te gaan niet moeilijk. Dit keer in goed overleg geen operatie, maar evengoed succesvol de revalidatie doorlopen.
Het is een lang traject, waar Leon ruimte laat voor dipjes en positieve aspecten extra belicht om je gemotiveerd te houden! Leon bouwt met ieder van z’n patiënten een unieke band op, welke de sleutel en zijn kracht is in de lange revalidatie. Zijn competitieve karakter is aanstekelijk en maakt dat je net een stapje harder gaat!

Mij is gevraagd een klein berichtje te schrijven over fysiosportief. Ben in 2013 door verwezen via een specialist. Heb toen als fysio Rosa Haverkort toe gewezen gekregen.Een leuk vrolijke jonge fysio, die mij zeer goed heeft geholpen en mij nog steeds helpt. Ze is behulpzaam, vrolijk, vriendelijk en altijd geïnteresseerd in mij als persoon. Het zelfde geld voor alle collega’s van haar. Ook bij hun je terecht voor vragen en ze zijn altijd behulpzaam Ook als zij waarnemen dat het niet goed gaat, komen ze je helpen. Sport ook nu nog altijd bij fysiosportief en dat bevalt me prima. Ik hoop nog lang te kunnen blijven sporten, met Rosa vertrouwd in de buurt, zij is en blijft mijn steun en toeverlaat.

Leon en ik hebben 3 jaar samen opgetrokken. Uitgangspunten van de samenwerking zijn vakmanschap en maatwerk. Ik op mijn (chirurgisch) gebied. Leon op sportfysiotherapeutisch gebied. Leon begrijpt als geen ander dat revalideren meer is dan oefeningen doen. Met zijn bekende passie begeleidt hij sporters weer terug naar oude niveau of beide. Zoals hij zelf zegt: hij probeert mijn gepruts weer te herstellen ;). We werken ondanks de afstand nauw samen om sporters van moment van letsel tot terugkeer naar sport te begeleiden en motiveren. Kitemedical is daar een voorbeeld van. Keep on rocking ouwe rammer !

Na een val waaraan ik een partiële dwarslaesie heb overgehouden, ben ik na 7 maanden intensieve zorg ben ik op zoek gegaan naar eer particuliere praktijk. Ik had bij de intake bij fysiosportief direct een klik met de therapeut, wat ik erg belangrijk vind. Samen met de therapeut hebben we doelen opgesteld. Een zelfstandige sta-functie en veilig lopen achter een rollator. Dit eerste ik helaas niet gelukt, echter zijn er door aanpassingen genoeg mogelijkheden. Het veilig lopen is wel gelukt! Ook al hadden artsen dit niet verwacht. Ook zijn we druk bezig om mijn algehele conditie op peil te houden. Door de oefentherapie en tips ben ik in staat zelf transfers uit te voeren en veilig te lopen. “Ik weet dankzij mijn fysiotherapie hier ook veel beter wat mijn eigen grenzen zijn en wat veilig is”

Op 66 jarige leeftijd was ik vastgelopen op mijn oude, intensieve sportpatroon – ik heb halve marathons en de 4-mijl gelopen, heb de elf steden tocht geschaatst. Hier bij fysiosportief vindt ik nu een goede balans om te sporten en gezond te blijven, de spieren soepel te houden en de conditie op pijl te houden om recreatief te blijven sporten. Ik vindt het hier goed georganiseerd, er is een jong en enthousiast team dat heel betrokken is.

Ik heb in 3 jaar tijd, 3 rugoperaties gehad. Artsen hadden het beeld geschetst dat ik in een rolstoel zou komen, echter is dit niet het geval. Ik heb wel veel neuropatische pijnen overgehouden aan de operaties, hierdoor kan ik slecht ontspannen. Om te ontspannen krijg ik hier massage, hierdoor merk ik ook een afname van mijn neuropatische pijnen. Het doel van de behandeling voor mij is ontspannen, onderhouden van de algehele conditie en het beheersen van de neuropatische pijnen. Het voordeel van hier is dat de fysiotherapeuten een goed inzicht hebben in de behandeling die het beste past voor mij, daarnaast krijg ik veel advies en stemmen ik in overleg met de therapeuten mijn schema samen. Hierdoor word ik gestimuleerd om mijn grenzen te verleggen. Ik ben van mening dat ik dankzij de behandeling hier wel een rolstoelgebruiker ben, maar niet rolstoel afhankelijk.

Ik heb een hartinfarct gehad, daarna was het niet meer mogelijk om mijn oude sport squash te volgen, daarom heb ik gekozen om hier te komen om mijnfitheid en conditie te verbeteren. Je kan hier komen wanneer je wil en ik vindt leuk dat het redelijk kleinschalig en niet zo massaal is dan andere sportscholen. Het is altijd gezellig, ik kan mijn programma met sturing zelf bepalen en wordt gestimuleerd om het goed te blijven doen. Je krijgt altijd snel en persoonlijk advies. Ik voel me hier lekker thuis en onderhoud naast mijn conditie ook sociale contacten.