Waarom zou ik mij verzekeren voor Fysiotherapie?

Het kan gebeuren: een aandoening aan je spieren of gewrichten. De fysiotherapeut helpt jou hiervan te herstellen, je klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Met de juiste zorgverzekering dek je de kosten die hieraan verbonden zijn. We geven je een aantal redenen om je voor fysiotherapie te verzekeren.

Specialist in bewegen
De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Ruim 3,3 miljoen Nederlanders roepen jaarlijks hulp in van de fysiotherapeut. Want wie soepel beweegt, leeft prettiger. Of het nu gaat om tillen, sporten, traplopen, werken met de computer of het huis schoonmaken. De fysiotherapeut helpt je gezond en vitaal te worden én te blijven. Niet voor niets waarderen Nederlanders hun fysiotherapeut volgens het CBS met een 8!

Vitaal werken
Werkt jouw lichaam niet altijd mee op je werk? Je bent niet de enige. In Nederland hebben 3,2 miljoen werkenden last van RSI-klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO Arbeid. Of je nu met de computer werkt, op een heftruck zit of zorgt draagt voor patiënten. Door een verkeerde houding, herhalende bewegingen, trillingen of intensieve belasting kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Wie zich tijdig laat adviseren door de fysiotherapeut, kan verzuim op het werk en hinder bij andere activiteiten in het dagelijks leven voorkomen.

Je wilt blijven sporten
Bijna een kwart van alle blessures die Nederlandse sporters jaarlijks oplopen, wordt behandeld door de fysiotherapeut. Met meer dan 5 miljoen behandelingen per jaar zijn fysiotherapeuten de belangrijkste behandelaren van sportblessures.

Hebt u last van een blessure dan kan de fysiotherapeut je in veel gevallen helpen met herstel. Door te behandelen, te adviseren en te begeleiden. Als je er op tijd bij bent, kan hij er ook voor zorgen dat je ernstige blessures voorkomt. En mocht een operatie nodig zijn, dan helpt de fysiotherapeut jou om zo snel mogelijk weer op uw oude niveau te kunnen sporten.

Snel weer op de been na een operatie
Heb je een operatie ondergaan? Of heb je een deel van jouw lichaam langere tijd niet goed kunnen gebruiken door bijvoorbeeld een breuk of blessure? Dan kan de fysiotherapeut je helpen bij het herstel. Hij adviseert en begeleidt je bij de oefeningen die nodig zijn om jouw spierkracht en -conditie weer terug te krijgen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven
Onafhankelijk zijn en kunnen genieten van je vrijheid. Hoe ouder je wordt, hoe minder vanzelfsprekend dat wordt en hoe meer moeite je moet doen om zelfstandig te kunnen leven. De fysiotherapeut helpt ouderen en chronisch zieken om hun lichaam soepel te houden en fit te blijven.

Jouw kind gezond laten opgroeien
Heb je een kind met een acute of chronische aandoening? De fysiotherapeut kan jouw kind begeleiden, zodat het snel weer beter functioneert en zo min mogelijk tijd hoeft te missen op school. Is je kind voor langere tijd uit de roulatie of heeft het een lichamelijke handicap? Met gerichte bewegingstherapie helpt de fysiotherapeut jou om ontwikkelingsachterstanden bij jouw kind te voorkomen.

Zo ben je goed verzekerd voor fysiotherapie
Fysiotherapie wordt maar bij een beperkt aantal chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering. Namelijk alleen bij aandoeningen die op de chronische lijst staan die door de overheid is opgesteld. Veel voorkomende aandoeningen als reuma, hartfalen en versleten gewrichten staan niet op deze lijst en worden dus niet vergoed vanuit een basisverzekering. Veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Is je vraag hiermee nog niet volledig beantwoord, of heb je liever persoonlijk contact? Druk dan op de knop en stel ons je vraag.

Stel je vraag