Fysiotherapeut & Kinderfysiotherapeut Olga Kolkman

Hallo, Ik ben Olga Kolkman en ben sinds 2011 werkzaam bij fysiosportief waar ik nog steeds met veel plezier werk.Veel waarde hecht ik aan kwalitatief goede fysiotherapeutisch hulpverlening en samen tot een oplossing van je klacht komen.

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen ben ik de opleiding neurorevalidatie gaan volgen van Frans van der Brugge. Deze opleiding richt zich met name op het behandelen van mensen met neurologisch klachten, hierbij kunt u denken aan mensen met parkinson, dementie, Beroerte (CVA), MS etc.

Verder heb ik samen met mijn collega Manon Huiskes en Onno Voerman het revalidatietraject rug opgezet, wat tot nu zeer goede resultaten heeft bereikt bij mensen met langdurige rugklachten, maar ook bij mensen met heup, knie en nekklachten.

Sinds 2016 mag ik mezelf MSc Kinderfysiotherapeut noemen na het afronden van de 3 jarige master. Als Kinderfysiotherapeut richt ik mij met name op de leeftijd van 0 tot 18 jaar en daarbij het onderzoeken en behandelen van problemen ten aanzien van de motorische ontwikkeling tot pijnklachten aan het lichaam. Mijn behandeling bestaat dan ook uit het adviseren/behandelen van baby’s met bijvoorbeeld een voorkeurshouding / afgeplatte schedel tot kinderen met sportblessure of hoofdpijnklachten.

In november 2018 heb ik de eer gehad om als docente samen met mijn collega sportfysiotherapeut MSc Leon Meijer en sportfysiotherapeut MSc Dimitri Stefas en kinderfysiotherapeut MSc Anne Pauw de NPi cursus “Sportrevalidatie bij kinderen” te geven in Papendal.

Verder ben ik in 2018 samen met een groep kinderfysiotherapeuten en kindermanueeltherapeuten gestart met het oprichten van een netwerk voor kinderen met Hoofdpijnklachten. Onze werkgroep kinderhoofdpijn netwerk noord specialiseert zich in de fysiotherapeutisch behandeling van hoofdpijnklachten bij kinderen.

Sinds dec 2018 ben ik samen met Sportarts H. de Vries van het Martiniziekenhuis gestart met het kinder sportblessure spreekuur. Hierbij kijken we samen naar (complexe) sportblessure bij kinderen en vanuit onze eigen visies komen we tot diagnose en behandeling.

Al deze verschillende problemen die voor kunnen komen maakt voor mij het beroep kinderfysiotherapeut zo ontzettend leuk en veelzijdig, je werkt samen met mensen van jong tot oud, sporter of niet sporter, geblesseerd of invalide, voor ieder kun je iets betekenen. Belangrijk vind ik dat je samen werkt en daardoor tot de oplossing komt van je klacht. Naast werken ben ik zelf een fanatiek sporter en gezelligheidsdier, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Mijn grote passie voetbal maar ook tennis, hardlopen en krachttraining zijn dingen waar ik mijn energie goed in kwijt kan.

Olga Kolkman fysiotherapeut & kinderfysiotherapeut bij fysiosportief Groningen

Olga Kolkman helpt jou met