Fysiotherapeut & Kinderfysiotherapeut Olga Kolkman

Hallo, Ik ben Olga Kolkman en ben sinds 2011 werkzaam bij fysiosportief waar ik nog steeds met veel plezier werk.Veel waarde hecht ik aan kwalitatief goede fysiotherapeutisch hulpverlening en samen tot een oplossing van je klacht komen.

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen ben ik de opleiding neurorevalidatie gaan volgen van Frans van der Brugge. Deze opleiding richt zich met name op het behandelen van mensen met neurologisch klachten, hierbij kunt u denken aan mensen met parkinson, dementie, Beroerte (CVA), MS etc.

Verder heb ik samen met mijn collega Manon Huiskes en Onno Voerman het revalidatietraject rug opgezet, wat tot nu zeer goede resultaten heeft bereikt bij mensen met langdurige rugklachten, maar ook bij mensen met heup, knie en nekklachten.

In 2016 heb ik de drie jarige master opleiding tot gespecialiseerd kinderfysiotherapeut afgerond. Kinderfysiotherapeuten richten zich op het onderzoeken en behandelen van problemen ten aanzien van de (senso) motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar.

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt dat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut. Daarnaast zie je dat steeds meer kinderen klachten krijgen en/of blessures oplopen bij sporten. Deze kinderen kunnen bij ons terecht, samen met een sportfysiotherapeut kunnen we deze kinderen helpen van zijn/ haar klacht af en weer hun spor te hervatten.

Al deze verschillende problemen die voor kunnen komen maakt voor mij het beroep fysiotherapie zo ontzettend leuk en veelzijdig, je werkt samen met mensen van jong tot oud, sporter of niet sporter, geblesseerd of invalide, voor ieder kun je iets betekenen. Belangrijk vind ik dat je samen werkt aan je klacht. Naast werken en het afronden van mijn studie ben ik zelf ook een fanatieke sporter, mijn grote passie voetbal, maar ook tennis en hardlopen zijn dingen waar ik mijn energie in kwijt kan. Naast het werk en sporten hou ik ook erg van gezelligheid, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Olga Kolkman fysiotherapeut & kinderfysiotherapeut bij fysiosportief Groningen

Olga Kolkman helpt jou met…