Fysiotherapeut & Manueel Therapeut Manon Huiskes

Mijn naam is Manon Huiskes. In 2012 ben ik verhuisd naar Groningen en sindsdien werk ik bij fysiosportief. In 2007 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede.

Eerst heb ik 2 waarnemingen gedaan en daarna heb ik 4,5 jaar gewerkt in een particuliere praktijk, bij FysioHengelo. In die periode heb ik naast mijn werk ook de 3-jarige opleiding Manuele Therapie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort. In 2011 ben ik afgestudeerd als Manueel Therapeut. Mijn afstudeerscriptie ging over de GIRD, dat is een schouderklacht die veel voorkomt bij bovenhandse sporters.

Op dit moment behandel ik veel nekklachten en rugklachten. Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachten, hoofdpijn of duizeligheid en rugklachten vaak in combinatie met lies– en knieklachten. Zo komt het regelmatig voor dat er geen aanwijsbare oorzaak is vanuit één van deze regio’s, maar dat de klacht ontstaat vanuit centraal; de nek of rug. Daarom is het belangrijk om niet alleen lokaal, maar naar de hele keten te kijken.

Daarnaast behandel ik regelmatig een enkel die vast zit, waardoor achillespeesklachten of pijnklachten in de voet kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor een pols, die door overbelasting of door een val, pijnlijk en beperkt kan worden. De behandeling bestaat over het algemeen uit manipulaties en/of mobilisaties en oefeningen. Manipulaties en mobilisaties zijn belangrijk ter verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten. Oefeningen zijn belangrijk ter verbetering van de kracht van spieren en om stijfheid te voorkomen.

In 2012 heb ik samen met Olga een rugrevalidatieprogramma opgezet. We zijn gestart met 1 groep per week. Het programma duurt 8 weken waarbij mensen twee keer per week een uur komen oefenen. Wegens groot succes en goede resultaten zijn we inmiddels met de 4e groep gestart.De patiënten die ik behandel variëren erg van jong tot oud, van sportief tot niet sportief en van amateur sporters tot topsporters en olympiërs. Mijn doel is altijd dat iemand zo snel mogelijk weet: Wat heb ik? Hoe lang gaat het duren? En wat kan ik er zelf aan doen?

Het belangrijkste vind ik dat je niet afhankelijk wordt van de therapie maar zelf controle over je klachten krijgt. Daarnaast vind ik dat je je op je gemak moet voelen en dat we een behandelplan maken wat aansluit bij jou doel en verwachtingen.

Naast mijn werk houd ik erg van tennissen, skiën en bootcamp. Naast deze sportieve dingen ben ik ook een levensgenieter, ik ga graag op vakantie, lekker uit eten of met vriendinnen gezellig bijkletsen op het terras. Ik hoop nog jaren met veel enthousiasme en plezier mensen te kunnen begeleiden bij fysiosportief.

Manon Huiskes fysiotherapeut & manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Manon Huiskes helpt jou met

Rug

Nek