Fysiotherapeut Frederik Sikkema

Hallo, mijn naam is Frederik Sikkema en ik ben sinds 2016 aan het werk bij fysiosportief. Ik ben in juni afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Voordat ik ben begonnen met het studeren van Fysiotherapie, heb ik Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na het behalen van deze bachelor heb ik besloten om een switch te maken en heb mij ingeschreven voor de studie Fysiotherapie.

Ik heb altijd al veel affiniteit gehad met sport en gezondheid. Ik ben op jonge leeftijd begonnen met voetbal, dat ik toen ik 14 jaar was heb verruild voor tennis. Sinds mijn studententijd doe ik veel aan squashen en kickboksen, dat ik afwissel met het fitnessen in de sportschool.

Naast de fysiotherapie ben ik werkzaam als PGB-begeleider, waarbij ik iemand met een verstandelijke beperking begeleid. Ik leer hem veel sportmotorische vaardigheden, zoals voetbal en tennissen. Daarnaast ben ik personal fitnesscoach geweest, en heb ik training gegeven in kickboksen. Ook ben ik op het moment werkzaam als verzorger en fysiotherapeut bij voetbalclub Velocitas in Groningen.

Ik vind het erg leuk om mensen te leren hoe zij optimaal kunnen trainen, en om kunnen gaan met hun (sport)blessure. Hierbij vind ik het erg belangrijk dat zij zelf ook begrijpen waarom ze bepaalde oefeningen doen, en met welk doel. In de nabije toekomst wil ik me graag specialiseren in de echografie.

De werkzaamheden die ik verricht bij fysiosportief vinden plaats op onze lokatie aan de Munnekeholm. Dit is bij sportschool TrainMore in het centrum van Groningen, tegenover de A-kerk. Op zaterdagochtend kunt u bij mij terecht voor een afspraak bij de praktijk aan de Vechtstraat.

Frederik Sikkema fysiotherapeut bij fysiosportief Groningen

Frederik Sikkema helpt jou met

Rug