Fysiotherapie bij Liesklachten in Groningen

Een liesblessure, zoals een verrekking van de spieren aan de binnenzijde van uw bovenbeen, of een een irritatie van de pezen, ontstaat vrijwel altijd door overbelasting van de lies. Dit kan komen door hevige, of langdurige zijwaartse bewegingen en geeft u vaak veel pijn in uw lies. Vooral de beweging waarbij u een spagaat tegen wilt gaan is erg belastend voor uw liezen. De blessure in uw lies zit vaak in de overgang tussen spier een pees, meestal bij de aanhechting op het schaambeen. Uw fysiotherapeut zie liesblessures regelmatig bij een sport als tennis. De snelle zijwaartse bewegingen en plotselinge richtingsveranderingen geven namelijk veel belasting op uw liezen. 

Liesklachten Behandelen met Fysiotherapie in Groningen

 • sportspecifieke revalidatie in professionele trainingslocatie
 • ruime ervaring in begeleiding van (top)sporters
 • breed netwerk aanvullende specialisaties, snelle verwijzing naar sportarts
 • fysiosportief groningen is officieel partner van Topsport NOORD

Een liesblessure voelt als een zeurende pijn in uw lies, die constant aanwezig is en toeneemt tot een felle liespijn bij belasting. De spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen voelen vaak stijf en hard aan. De liespijn kan naar uw buik uitstralen Wanneer uw fysiotherapeut uw lies onderzoekt, voelt u drukpijn op het schaambeen. Ook is het aanspannen van uw liesspieren, door het naar binnen bewegen van uw benen pijnlijk.

Uw sportfysiotherapeut bepaalt of uw liesklacht veroorzaak is door langdurige overbelasting, of een plotselinge verkeerde beweging van uw lies. In het eerste geval zijn de aanhechtingen van uw liezen geïriteerd. Dit ziet uw sportfysiotherapeut vaak bij voetballers die veel wedstrijden kort achter elkaar spelen, of lange afstandslopers. In het tweede geval zijn de spieren van uw lies verrekt of gescheurd. 
Vaak is er dan ook een zwelling of blauwe plek zichtbaar. De ernst van de blessure drukt uw sportfysiotherapeut uit in graden. Een liesblessure met graad 1 is een lichte verrekking zonder zichtbare scheur, zonder krachtsverlies van de spieren rond uw lies en heup. Bij een blessure met graad 2 heeft u een scheuring en kan u een stuk minder kracht zetten. Bij graad 3 heeft u een totale scheur in de spier of pees van uw lies en moet u geopereerd worden. Gelukkig ziet uw fysiotherapeut dit niet vaak. 

Fysiotherapie bij een liesblessure begint met een goede analyse van de oorzaak van uw blessure. Vaak zijn liesblessures hardnekkig en terugkerend. Bij langdurige overbelasting van uw pezen kijkt uw sportfysiotherapeut naar de stand van uw voeten en uw looptechniek. Ook  is uw training- en wedstrijdschema belangrijk. Hij adviseert u over uw houding, beweging en trainingsopbouw. Op basis van de belastbaarheid van uw lies, gaat u de soepelheid en kracht verbeteren. Wanneer mogelijk begint u geleidelijk en verantwoord weer met sporten.

Bij een beschadiging van uw spier, zal uw sportfysiotherapeut deze eerst met fysiotherapie behandelen, om zo sneller te herstellen. Daarna zullen de spieren door revalidatie weer  op lengte en kracht moeten worden gebracht. In de eindfase helpt uw sportfysiotherapeut u om uw sport weer verantwoord op te pakken en herhaling te voorkomen. In onze sportfysiotherapie praktijk in het centrum van Groningen kunt u altijd op korte termijn beginnen met de revalidatie van uw liesblessure.

Liesklachten en Fysiotherapie in Groningen

 • sportspecifieke benadering
 • behandeling van sportblessures en sportbelemmerende blessures
 • advies blessurepreventie, sportkeuze, training en materiaal
 • ruime ervaring in begeleiding van (top)sporters
 • professionele trainingslocatie
 • begeleiding bij beginnen met sporten, begeleiding naar topprestaties
 • begeleiding bij aangepast sporten voor conditiebehoud of buiten wedstrijdseizoen
 • overleg met trainer, coach of vereniging
 • samenwerking met sportartsen en sportmedische afdeling ziekenhuis
 • samenwerking met (top)sportverenigingen

Stel uw vraag Maak uw afspraak