Heeft u getraind voor uw wintersport?

Slechts 55% van de wintersporters werkt voorafgaand aan de wintersportvakantie aan hun conditie en techniek. Bijvoorbeeld door fysiofitness of personal training. Dat blijkt uit de Wintersportkennistest van verzekeraar Generali. Toch kiest meer dan een derde van de 18- tot 40-jarigen voor uitdagende skigebieden. Met 75% is skiën de populairste bezigheid. 90% van de ondervraagden sluit wel een reisverzekering met wintersportdekking af, maar het merendeel weet niet wat er precies met deze dekking is verzekerd.

Veel ski-ervaring weinig blessures
De meeste deelnemers van de Wintersportkennistest blijken meer dan 11 jaar wintersportervaring te hebben. Ondanks dat deze deelnemers vaak op wintersport zijn geweest, is het aantal blessures laag. 65% heeft nog nooit een blessure gehad. Hoe ouder, hoe meer ervaring. Opvallend is dat er geen significante verschillen zijn gevonden tussen leeftijd en aantal blessures. Meer jaren ervaring lijkt dus niet tot meer blessures te leiden.

90% Goed verzekerd op reis
53% van de ondervraagden controleert voor vertrek of hun reisverzekering een wintersportdekking biedt. 37% hoeft dat niet te controleren, omdat zij al weten dat ze goed verzekerd zijn. Slechts 7% geeft aan niet aan de verzekering te denken. Hoewel de deelnemers aan de test goed verzekerd op wintersport gaan, zijn zij niet goed op de hoogte van wat er is verzekerd met de wintersportdekking.

Wel verzekerd geen idee waarvoor
De verzekeringsvragen zijn het slechtst beantwoord. De helft van de ondervraagden weet dat ter plekke gehuurd skimateriaal meeverzekerd is. 60% weet niet dat gestolen skispullen geen reden is om een beroep te doen op hun annuleringsverzekering. Ook weet 60% niet dat bobsleeën niet gedekt is. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij een derde van de ondervraagden bekend. Wel weet twee derde hoe een gipsvlucht is verzekerd.

Langlaufen minst populair
Skiën blijkt veruit de meest favoriete wintersport: 75% geeft aan de lange latten onder te binden. Een kleine groep kiest voor snowboarden. Dit zijn met name jongeren. Des te ouder, des te minder interesse in snowboarden. Langlaufen blijkt het minst populair: de deelnemers van de Wintersportkennistest gaan liever wandelen.

Sneeuwzekerheid doorslaggevend
Voor de meeste wintersporters uit de test is sneeuwzekerheid doorslaggevend in de keuze voor de wintersportbestemming. Daarnaast zijn uitgaansmogelijkheden en uitdagende skipistes voor jongeren van belang. Ouderen vinden dit het minst vaak doorslaggevend. Naarmate mensen ouder worden, wordt het comfort van de accommodatie belangrijker.

Wintersporter kiest Oostenrijk en gaat in februari
Wie tijdens de wintersport zo min mogelijk Nederlanders wil tegenkomen, kiest niet voor Oostenrijk en reist niet in februari. Met 77% is dit land favoriet bij de Nederlandse wintersporter. Op grote afstand volgt Frankrijk op de tweede plek. Februari, de maand waarin de voorjaarsvakantie valt, is met 50% de populairste reisperiode, gevolgd door januari en maart met respectievelijk 20% en 21%.

Statistieken onderzoek
Generali voerde de Wintersportkennistest uit onder 1958 Nederlanders. Meer informatie over het onderzoek en uitgebreide statistieken per doelgroep staan op resultatenpagina van de Wintersportkennistest. Wie benieuwd is naar de eigen wintersportkennis, kan hier de Wintersportkennistest maken.

Genarali

revalidatieschema-knie-zomer-fysiosportief-groningen

Bekijk de video revalidatieschema knie voor in de zomer door kniesportief

Ben jij geopereerd aan je knie en ga je op zomervakantie? Fysiotherapeut Frederik Sikkema en fysiotherapeut Daniël Pieper van KNIEsportief Groningen laten jou de beste oefeningen zien in het Revalid...

masterclass-leon-meijer-fysio

Leon geeft masterclass Blood Flow Restriction Training

Onze sportfysiotherapeut Leon Meijer organiseerde afgelopen vrijdag 14 juni een prachtige praktische Masterclass Blood Flow Restriction Training (BFR) in Groningen. Dit deed hij vanuit de Nederlandse...

fysiotherapie-wielrennen-groningen-fysiosportief

Wij zijn gek op wielrennen en oranje!

Wij zijn gek op wielrennen en oranje. Daarom zijn we al een aantal jaar trotse sponsor van Wielervereniging WV de Kannibaal uit Peize. En zijn we erg verliefd op de ploegleiderswagen en wedstrijdkled...