Hoe werkt fysiotherapie op afstand?

Op maandagavond 23 maart heeft het kabinet extra maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook heeft onze beroepsgroep het KNGF haar advies aangescherpt. Wij volgen dit advies. Daarom kunnen wij je van woensdag 25 maart tot maandag 6 april alleen helpen met fysiotherapie op afstand. Omdat dat natuurlijk best gek klinkt, leggen we je graag uit hoe dat werkt!

Je fysiotherapeut neemt contact met je op
Hij bespreekt hoe het met je gaat en of fysiotherapie op afstand je kan helpen om weer vrijuit te bewegen. Is dat zo? Dan plannen jullie samen een afspraak en hoor je hoe jij je hierop kan voorbereiden.

Je behandeling fysiotherapie op afstand
Je fysiotherapeut belt je op de afgesproken datum en tijd op via telefoon, of via een beveiligde videoverbinding. Samen bespreken jullie wat je klachten zijn en op welke momenten je hier bijvoorbeeld het meest last van hebt.

Met deze informatie bepaalt je fysiotherapeut of en hoe hij je kan helpen met fysiotherapie op afstand. Hij geeft je bijvoorbeeld advies wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen, of hij stuurt je een persoonlijk oefenprogramma met afbeeldingen en video’s. Zo kan jij direct actief aan de slag met je herstel!

Natuurlijk zijn we benieuwd naar het effect van je behandeling. Daarom maken we een vervolgafspraak om je voortgang te bespreken en onze adviezen en oefeningen daarop aan te passen.

Kunnen je problemen niet opgelost worden met fysiotherapie op afstand, of houden ze aan?
Dan overleggen we met je wat we binnen de actuele richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep nog meer voor je kunnen doen.

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?
Dan wordt onze fysiotherapie op afstand op dezelfde manier vergoed als een behandeling fysiotherapie in onze praktijk.

Wil je meer informatie of een afspraak voor fysiotherapie op afstand?

Stel je vraag over fysiotherapie op afstand

Voorkom de verspreiding van het coronavirus.
Lees hier de aanpassingen in onze praktijkvoering

fysioportief-podcast-11-juli-2020

Luister de Snijder&Meijer podcast van 11 juli met Arnoud Bodde en Marjolein Knol

Naast behandelen, zijn onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer gek op mooie verhalen. Daarom spreken ze regelmatig af en bespreken samen, of met een goeie bekende de afgelopen week, hun e...

ervaring fysiosportief-juni-2020.jpeg.001

De leukste ervaring bij fysiosportief in juni 2020

Elke dag weer doen wij flink ons bestĀ om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. HierbijĀ kunnen wij veel leren van jou! Daarom overleggen we tijden...

podcast-snijder-meijer-20-juni-2020

Luister de Snijder&Meijer podcast van 20 juni met Patrick Reinders, Pascal de Bruin en Ronald de Bont

Naast behandelen, zijn onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer gek op mooie verhalen. Daarom spreken ze regelmatig af en bespreken samen, of met een goeie bekende de afgelopen week, hun e...