fysiosportief is partner van Orthoparc

Sinds deze maand is fysiosportief partner van Orthoparc. Orthoparc verricht knie-heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen. Deze innovatieve behandelmethode maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt; zij ervaren minder pijn en kunnen direct al bewegen.

Orthoparc probeert de beste en de meest efficiënte zorg aan te bieden aan de mensen die door hen worden behandeld. In het kader van deze manier van behandelen en zorg verlenen maken zij onder andere gebruik van Rapid Recovery.

Het Rapid Recovery programma
Orthoparc behandeld patiënten die aan de heup of aan de knie worden geopereerd en een prothese krijgen met een zogenaamd Rapid Recovery programma. Rapid Recovery betekent letterlijk ‘snel herstel’. Daarbij is het doel om je zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Orthoparc wil dit onder andere bereiken door het gebruik van een operatietechniek die zo min mogelijk schade toebrengt, een speciaal pijnprotocol en ook door jou zo snel als mogelijk te mobiliseren na de operatie.

Vroeg mobiliseren
Vroeg mobiliseren houdt in dat de fysiotherapeut zodra je na de operatie de benen weer goed kunt bewegen en het gevoel in de benen terug hebt met jou gaat oefenen. Dat betekent dus dat de therapeut mogelijk al wat stapjes met je gaat lopen en dat je al lekker even in een stoel kan gaan zitten. Later op de dag zal hij ook het traplopen met je oefenen. Vroeg mobiliseren is mogelijk en heeft geen invloed op de nabehandeling of op de prothese.

De fysiotherapeuten
De fysiotherapeuten leveren deskundige hulp bij de revalidatie. Zij streven ernaar je na de operatie zo snel mogelijk weer veilig en zelfstandig te laten functioneren. Na de operatie komt de fysiotherapeut bij je langs om een bewegingsprogramma met je door te nemen. Je gaat onder zijn of haar begeleiding zo snel mogelijk het bed uit. Er zijn daarnaast een aantal oefeningen die je zelf uit kunt voeren en die de fysiotherapeut met jou zal bespreken.

Na ontslag uit Orthoparc kan je therapie worden voortgezet en daarmee kan een fysiotherapeut Leon Meijer van fysiosportief je helpen. Het is belangrijk dat de spieren rondom het heupgewricht hun kracht behouden en langzaam weer verder versterkt worden. Dit train je door te wandelen en heupoefeningen te doen. Als jouw looppatroon bij het ontstaan van de klachten voor de operatie was veranderd, kun je samen met de fysiotherapeut trainen om dit na de operatie te verbeteren.

Vragen over onze samenwerking met Orthoparc?

Stel je vraag over Orthoparc aan Leon
fysioportief-podcast-11-juli-2020

Luister de Snijder&Meijer podcast van 11 juli met Arnoud Bodde en Marjolein Knol

Naast behandelen, zijn onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer gek op mooie verhalen. Daarom spreken ze regelmatig af en bespreken samen, of met een goeie bekende de afgelopen week, hun e...

ervaring fysiosportief-juni-2020.jpeg.001

De leukste ervaring bij fysiosportief in juni 2020

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom overleggen we tijden...

podcast-snijder-meijer-20-juni-2020

Luister de Snijder&Meijer podcast van 20 juni met Patrick Reinders, Pascal de Bruin en Ronald de Bont

Naast behandelen, zijn onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer gek op mooie verhalen. Daarom spreken ze regelmatig af en bespreken samen, of met een goeie bekende de afgelopen week, hun e...