Echografie uitgelegd door Marle

Marle, wordt echografie ook wel eens als behandelmethode gebruikt in plaats van als diagnostisch middel? Jazeker! Ik vertel er graag meer over.

Tijdens een onderzoek met echografie worden pezen, slijmbeurzen, spieren, banden, botten en/of gewrichten in beeld gebracht, vaak wordt dit gebruikt als middel in het onderzoek naar de oorzaak van de pijnklachten.

Maar een echo kan ook gebruikt worden bij het trainen van de romstabiltieit bij bijvoorbeeld lage rugklachten. Echografie wordt dan gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste buikspieren!

Onze fysiotherapeuten die jou met echografie kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierover bijscholing te blijven volgen. Wij voeren echografie uit in fysiotherapiepraktijk. Het maakt deel uit van je behandeling fysiotherapie en is snel en comfortabel.

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

Meer weten over onze Echografie?

Stel je vraag over Echografie aan Marle
ervaring-fysiosportief-groningen-juliette

De ervaring van Juliëtte bij fysiosportief

Ik kwam bij Heleen omdat ik pijn had in mijn nek. Als ik naar rechts keek, dan deed dat pijn en was net of ik mijn hoofd niet helemaal goed kon draaien. Ik werd er erg door gehinderd, want wat kijk j...

fysioportief-podcast-11-juli-2020

Luister de Snijder&Meijer podcast van 11 juli met Arnoud Bodde en Marjolein Knol

Naast behandelen, zijn onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer gek op mooie verhalen. Daarom spreken ze regelmatig af en bespreken samen, of met een goeie bekende de afgelopen week, hun e...

ervaring fysiosportief-juni-2020.jpeg.001

De leukste ervaring bij fysiosportief in juni 2020

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom overleggen we tijden...