Schouder Fysiotherapie in Groningen

Heb je pijnklachten rond je schouder? Of heb je een ongeluk met je schouder gehad en voelt deze niet stevig meer? Je schouder is heel beweeglijk, maar daardoor ook kwetsbaar voor blessures en andere schouderklachten. Je schouder bestaat uit het uiteinde van je sleutelbeen en je schouderblad. Deze vormen samen een kom waar de kop van de bovenkant van je bovenarm grote bewegingen in kan maken. De stevigheid van je schouder komt door de omliggende banden, spieren, pezen en je schouderblad.

Heb je een verkeerde beweging opgevangen met je schouder? Dan is het mogelijk dat het gewricht een grotere beweging dan normaal heeft gemaakt en de gewrichtsbanden opgerekt zijn. Wij onderzoeken dan in hoeverre jouw schouder beschadigt is en helpen met specifieke oefeningen je spieren sneller en krachtiger samen te laten werken in het stabiliseren van je schouder.

Heb je teveel schade opgelopen in je schouder? Wij zorgen voor een snelle verwijzing naar een sportarts voor aanvullend onderzoek. Ben je al geopereerd? Dan zorgen wij dat je schouder stevig herstelt en de beweeglijkheid van jouw schouder optimaal blijft.

Zijn je schouderklachten geleidelijk ontstaan? Dan starten wij een onderzoek naar de oorzaak van je klacht. Bent je je bovenlichaam anders gaan gebruiken? Hoe is de bewegelijkheid van je nek? Wanneer worden je klachten erger? Aanvullend onderzoeken wij je schouder met Echografie, zodat we zien hoe je schouder er van binnen uitziet.

Wanneer blijkt dat je irritaties, of ontstekingen in onderdelen van je schouder hebt, dan richten wij ons op het afnemen van de belasting op deze delen. Wanneer nodig leren wij je slimmere houdingen en bewegingen voor je dagelijks leven aan. Zodat je een herhaling van de irritatie voorkomt.

Bewegen alle onderdelen van jouw schoudergewricht niet goed samen. Voelt je schouder stijf en minder mobiel. Of worden onderdelen ingeklemd? Dan stimuleren wij deze samenwerking en geven ruimte met handmatige behandeling en specifieke oefeningen die rekening houden met het effect van een beweging in je schouder.

Schouder Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

Deze Fysiotherapeuten helpen jou met Schouder Fysiotherapie