Manuele Therapie

Kunt u uw nek niet soepel draaien? Heeft u last van tintelingen in uw armen of benen? Bent u regelmatig duizelig? Dan is het mogelijk dat uw gewrichten niet goed bewegen. Wij helpen u dan met manuele therapie.

Manuele therapie is een behandelmethode gericht op het optimaal bewegen van uw gewrichten. Een gewricht wordt gevormd door een bol en een hol uiteinde van twee botten. Wanneer uw beweegt, dan draaien en glijden uw gewrichten met u mee. Soms gaat dit niet zo soepel. Of  het is mogelijk dat uw gewricht juist te veel meebeweegt. De omringende spieren moeten dan hard werken om dit op te vangen. Beide situaties geven een stijf gevoel, of zelfs pijn in uw gewricht.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich door een extra opleiding van minimaal drie jaar heeft gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van bewegingsproblemen in gewrichten. Hierdoor heeft hij een bredere kennis voor het vaststellen van de oorzaak van uw klacht en specifieke technieken voor het oplossen ervan. Onze manueel therapeuten kunnen u helpen bij klachten als:

Kennismaking
Een goede relatie tussen u en uw fysiotherapeut is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarom willen we u eerst leren kennen. Zo zijn we benieuwd naar uw voorkeuren voor de behandeling en uw algemene gezondheid. Ook stemmen we ten alle tijde met u af wat u en wij van elkaar kunnen verwachten.

Onderzoek
Nadat we u hebben leren kennen, zijn wij benieuwd naar uw klachten en naar hoe uw lichaam beweegt. Hiervoor onderzoeken wij uw houding en de bewegingen in uw gewrichten. Ook bepalen wij samen met u hoe uw klachten zijn ontstaan, wanneer uw klachten optreden en wat ervoor zorgt dat uw klachten toenemen en afnemen.

Behandeling
Is duidelijk wat de oorzaak van uw klachten zijn? Zijn deze op te lossen met manuele therapie? Dan overleggen wij eerst met u wat wij gaan doen en wat u kan verwachten. Tijdens de behandeling verbeteren wij de beweging van uw gewrichten. Is uw beweeglijkheid te ruim? Dan leren wij u dit te stabiliseren met specifieke oefeningen. Aanvullend geven wij u concreet advies over de specifieke houdingen en bewegingen van uw dagelijks leven.
Is de beweeglijkheid te krap? Vaak is zacht duwen of trekken  dan voldoende. Soms is wat sneller bewegen nodig. Dit kan een knappend geluid geven, dat niet pijnlijk is. Het effect is vaak direct merkbaar. De druk op uw gewricht is verdwenen en uw bewegingen voelen soepeler. 

Heeft u al langere tijd klachten en heeft dit meerdere oorzaken? Dan is het mogelijk dat wij u ook kunnen helpen met ons op manuele therapie gebaseerde Revalidatietraject Rug.

Afsluiting
Wij zijn tevreden als u dat ook bent. Op gestelde tijden analyseren we het effect van uw behandeling. Wat hebben we bereikt? En op welke manier? Hebben we ons doel gehaald en kunt u weer vrijuit bewegen? Dan sluiten we uw behandeling af en wensen u toe dat u actief in beweging blijft.

Manuele Therapie van fysiosportief Groningen

Stel uw vraag Maak uw afspraak

De volgende manueel therapeuten helpen u met manuele therapie:

Wij bieden u Manuele Therapie op de volgende lokaties: