Fysiotherapie voor hardloopblessures

Of u nu beginnend of gevorderd hardloper bent, u wilt vrijuit kunnen lopen. Maar kunt u met dat pijntje nou doorlopen of niet? Traint u niet te zwaar? En zorgt uw looptechniek niet voor blessures? Uit eigen ervaring als hardloper en als fysiotherapeut van hardlopers, weten wij dat u regelmatig met vragen loopt.  Daarom heeft onze fysiotherapeute en ervaren hardloopster Rosa Haverkort zich met fysiosportiefrunning gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van hardloopblessures.

Hardloopanalyse
Veel blessures ontstaan uit een verkeerde looptechniek. Heeft u wel eens nagedacht of ervaren hoe uw afwikkelt met uw voeten? En neemt u uw armen wel genoeg mee tijdens het hardlopen? Maar hoe weet u nou of uw looptechniek goed voor u is? Ik maak een loopanalyse voor u. Deze wordt uitgebreid gescreend en besproken. Hierna gaan we eventuele aanpassingen oefenen op de loopband zodat u zo ontspannen mogelijk kunt lopen.

Sportmassage
Wanneer u veel hardloopt, hebben uw spieren veel te verduren. Na een training moeten ze veel afvalstoffen afvoeren en nieuwe voedingsstoffen aanleveren om optimaal te kunnen herstellen, zodat u sterker wordt. Een sportmassage ondersteunt dit proces en voorkomt daarnaast ophopingen van afvalstoffen in de spieren, waardoor u minder kans op blessures als spierscheuringen en overbelasting hebt.

Fysiotherapie
Heeft u last van pijn tijdens, of na het hardlopen? Dat is jammer, want dit maakt uw hobby direct een stuk minder plezierig. Hardloopblessures ontstaan regelmatig om meerdere redenen zoals uw trainingsschema, uw techniek en uw materiaal. Het vinden van de èchte oorzaak en het effectief oplossen daarvan, vraagt daarom de nodige ervaring. In de dagelijkse begeleiding van hardlopers van recreatief tot europees topniveau hebben onze fysiotherapeuten deze opgedaan.

Opbouwschema
Bent u net begonnen met hardlopen, maar vraag u zichzelf af hoe u dit het beste kunt opbouwen? Een hele normale vraag voor een beginnend hardloper. Uw wilt immers zo goed mogelijk en zonder risico op blessures beginnen. Maar niet elke loper is hetzelfde. Iedereen heeft een eigen looptechniek, is kleiner of groter, lichter of zwaarder. Daarom is een persoonlijk hardloopschema erg belangrijk. Met een goed en persoonlijk opbouw schema voorkomt u blessures en blijft plezier houden in het hardlopen.

Advies over uw hardloopschoenen en zolen
Hardloopschoenen zijn de belangrijkste materiële aanschaf voor een hardloper. Niet alleen voor een beginner, maar ook voor de gevorderde loper die toe is aan een opvolgende, hardloopschoen. Tegenwoordig zijn hardloopschoenen in alle maten, kleuren en zelfs vormen te verkrijgen, maar welke past nu het beste bij uw loopstijl, ondergrond en voettype? Daarnaast kunnen veel klachten worden opgelost met de juiste schoen of orthopedische zool. Door middel van een loopanalyse en voettype onderzoek in combinatie met uw doelen, adviseren wij u de beste schoen en wanneer nodig, ook de beste zool.

Fysiotherapie voor hardloopblessures van fysiosportief Groningen

Stel uw vraag Maak uw afspraak

De volgende fysiotherapeuten helpen u bij hardloopblessures: